Thursday, April 23, 2009

Jatuh cinta...?? :P

Ye, saya jatuh cinta dengan baju nikah Sari Yanti ini... :)
Love the simplicity and elegance in the details...

It's pretty!!





Pics are from here :)


Toodles :)





7 comments:

dytia said...

nice!!!!

anil lutaze said...

mmg canthek..chiffon with some patches lace.. pastu ade beads sket2..waa..melets kalau u buat..tiruk je bulat2.. ;P

sweet cravings said...

dytia: heheh... nice kan??

anil: tu la.. :P tp, nak cari lace patches tu kat mana?? huk, hr 2 tgk kat EM yg lebar pun sumthg like 100+/m..

hidden.wing said...

hi there,
last time i pegi jakarta pun mmg mahal border french lace tu..i end up with japanese lace je for patching...murah sikit, and i bought for 2.5m ...

try pick yg corak bunga besar utk senangkan keje dressmaker hehehe :D

sweet cravings said...

hiddenwing: Thanks for the info dearie :).. tu la, i tgk yg french lace mcm sgt nipis, i rasa lace yg a bit kasar would do better kot.. :)

2.5m cukup ke?? bole dpt mcm baju ni (minus 1 layer yg kat kain 2..)..hee, i x jupe pun lg dress maker i.. should i see him 1st??

hidden.wing said...

dear, actually guna french lace for patching lagi cantik, tp tulah mahal sgt :( workmanship cost for patching pun mahal sikit, tu psl i tried to save by opting cheaper lace.

2.5m insyaAllah cukup, cos mine atas bawah mmg ada border tu, so as if it's 5metres border hehe.

actually for hujung lengan, kaki baju & kaki kain je u need the border part. for leher tu, guna bunga yg dkt tgh2 pun boleh...jimat :D

sweet cravings said...

oh ye ke?? hahah, nampak sgt 'buta' lace :P...

i perasan yg kat EM 2, dia mmg ade 2 side which makes it ala2 5m.. yup2, i get your point. :)

thanks a lot again dearie.. it's a very useful info.. ;) wee! i heart u!