Monday, June 22, 2009

20th June 2009

Last Saturday was Anil's wedding. Many congratulations to my dear Anil... :) There's a story behind that mysterious gift that I've left you. Heheh. Anil, the story is like this (excuse ke-poyo-an saya for creating an entry for this.. haha)

Saya ke kenduri Anil bersama Ibu saya, yang malu untuk hadir ke majlis yang undangan- nya bukan untuk dia. Hehe. She was with me because, I had to drag her to the walk- in- sesssions at nearby bridal boutiques. My Dad had a meeting on the day otherwise, he wanted to follow me too. You see, he's a silent reader of my blog and, he clicks ALL the links that I have here and Anil's is included. Heheh. He was excited to see Anil's card arrived at home 'Eh, ni Anil sape tu... Lutaze eh? Ala, your blogger friend tu.. yang buat card sendiri.... ' hahha. Entry kereta Anil rosak pun, dia tau.. Hehe.

Ok, da jauh menyimpang. Hee

So, when I reached Bukit Piatu- there were so many cars parked on the left and right side of the road. Jem juga. Last2, I had to park somewhere in someone's house area- kat atas bukit. Tapi masa tu hujan pulak nak turun... my mom cakap ' Mak tak payah la turun, kawan kau je pun...' So, I said- 'Ok lah, Mira turun kejap.. bagi Anil the pressie & amik gamba then I'll be right back..'. That was the plan.

Masa turun sorang- sorang tu, cuak juga kot- kot salah rumah. Tapi, konfiden je jalan- konon-konon sebab nampak kanopi yang banyak dan lilac coloured scallops. Hehe :P. Pastu, nampak seorang wanita- berbaju lace putih yang lining- nya silver coloured. Dalam hati 'Hmmm, ni confirm Mak Anil...' hehe. Betullah sangkaan ku sebab, ade gamba pre- wedding Anil :) Haihh, lega! So, salam Mak Anil and I looked around- mana satu rumah Anil nye? Huhu, tempat letak hadiah tak nampak and the others were busy with their partners and all. Hah, da la sorang- sorang, agak mati kutu sekejapan. :P

Pastu terpandanglah pelamin Anil! Cantiknye!!!!!!! So, dengan tak malunye- saya pun pergi ke situ and snaped a couple of pics... :) Inilah dia.



Cantik! Simple but great!! :)

Okay, pastu pusing- pusing lagi... nampak la tempat orang- orang letak hadiah jadi, saya pun pergilah dan meletakkan hadiah saya yang tak seberapa tu.. Hee. Tiba- tiba! (baca dalam intonasi terkejut :P) saya terpandangkan isi rumah yang sedang membanjiri di ruang pintu bilik. Lagi sekali, dengan sesuka hati- 'Ini mesti bilik pengantin!' (dalam hati jugak sebab , da kata sorang.. :P) Masa ni, guruh sudah mula berbunyi- awan semakin gelap tapi.... 'Takpe la, kejap je kalau nak ambil gambar pun...' Saya pun berjalan ke arah bilik itu.

Tapi sesampai di situ- memang ramai orang dalam bilik Anil dan yang kat pintu tu pun tak nak gerak- gerak... huhu. Nak marah, tak boleh. Haha. Guruh berdentum lagi- 'Eh, ade karang aku tak boleh gi balik kat kereta & kesian Mak tunggu...' Jadi, saya pun bergegas keluar yang mana hujan sudah rintik- rintik. Huhu


Ini saje lah hasilnya. Huhu

Kepada Anil: Saya minta maaf banyak- banyak kerana tidak dapat nak bergambar and stayed a bit longer. I wish I had- buat laluan sendiri di celah- celah orang itu. Huhu. Tapi, takpe la.. mungkin bukan rezeki kita untuk ketemu mata- ke- mata, Haha but, InsyAllah in another wedding of our bloggers' friends. :) Kalau dapat invitation laa. Hee

Selamat pengantin Baru Anil & En Dd! Semoga anda berbahagia and may there will be more happy returns to both of you :)



8 comments:

Qis said...

mira, ayah you sgt cool sbb jd your silent reader... hehehe...

farhanna said...

best kamu mira dpt pg majlis anil..

sweet cravings said...

qis: my dad adalah silent reader to all my blogger friends. heheh. skrng ni, kalau weekends je dia tnya 'ada kawan kawin minggu ni?' hehhe

farhanna: huhu, tp, x dapat nak bergamba dengan dia.

AmyMizzunderstood said...

best nya ur dad!hehehehe...bagus la..well sonok nya dpt gi majlis anil..since im here still working on Saturday..ces!!

LittleTati said...

Owhkayy..
Pak lang read my blog issitt???
shivermetimbersss!!

dialicious said...

HI UNCLE!!HELO AYAH MIRA!!
hhehehe..comel nye ur dad ni..cool gile k.my mum je rajin baca2 blog tp die cover2 dr i..hehehe
sygnye x dpt snap bebanyak pic..huhuh..wait till she uploads more la..

anil lutaze said...

myraa....sgt sedih baca ur entry..i feel so guilty...coz..u dtg tp kita x dpt jumpe ...kalaulah u jerit2 nama i di celah2 org tu n said..i myra...i msti dgr n tarik u..

tp last2 hujan x jdi kan...mmg mse tu mcm nak pengsan dah..sbb dgr bunyi guruh...but lastly 'mentari muncul lagi'.... but thanks dear 4 ur gift...sgt2 hargainya...krim salam ur parents n say thanks ya..

hope kita dpt jumpa juga nanti ya...

A bunch of thanks from me dear!!!

sweet cravings said...

amy: amy keje kat ambank kah? heheh :P

tati: yup! and he asks about the posts all the time.. heheh.. no la, he loves reading it! ;)

diah: hehehe... nanti your wedding, jgn lupa ajak i eh? nnt wat bloggers reunion. ahaks! :D nanti my dad pun akan tau bila u kawin.. heheh :P

anil: anil dearie... jangan rasa guilty... it was your day. :) masa tu pun mc/ dj tu tgh announce encik dd was on his way.. :) anil you look great sangat2 ari 2! harap2 diah nnt ajak kita so that we can meet up! hehhe. insyAllah.. :)