Saturday, July 4, 2009

Your Dulang-ness


Saya mahu dulang hantaran seperti di atas. Di mana mahu di cari yeh? (Apart from Dios Astana la... :P) Kedai yang agak- agak boleh tawar menawar. I wanted to go for something classy and fresh... timeless and vintage (hahah, x habis- habis vintage eversince Qis letak post tu.. :">).

I guess, kalau takde jugak- I mean kalau mahal gila babas, baik je sewa tak pun, hire je orang buat hantaran kan? Kat MG bole, Sher bole, Nuwoo pun bole.. hahah. Dari spend ribu raban beli dulang je kan? Haih...

Tapi... nak buat sendirik! Haish...

Nak dulang bulat, gold in colour, berkaki (bukan untuk jalan sendiri ye? hehe)... hmm. I saw yang crytal type kat Parkson itu hari.. cantik! Tapi, my mom kata... kalau sumbing or terpecah, mau nangis tak berlagu la... huhu.

Tapi, yang macam ni pun ok jugak...

Chocolate - Fotopages.com
This one from MG :)


Gold Sets - Fotopages.com
This one is from Nuwoo pula..


Haih... fenin!

11 comments:

farhanna said...

mira sy sdg mncari dulang hantaran black rose... rs cm nk sewa je.. p kt mlka tatau kt mner ade..

sweet cravings said...

huhu.. black roses tu? ha ah, chantek gak :) hmm, kat mlk? huk.. x tau jugak. kat ssf ade la. baru la tapi. heheh.

fara dear.. kalau nak sewa je, u can ask those yg kat kl pun ok.. try la, & compare price dia dlu cene.. then baru decide k? :)

sueanne sunshine said...

i actually ada those in gold as my brother nyer wedding kiterorang beli. you nak berapa dulang?
but in my case i nak silver dulang..so i tak dpt nak guna lah apa yang ada.
nak sewa ke? u tell me the price you r looking, let see if ok, then we shall proceed. where r u dear? we recently moved to bangi from subang jaya. so if u still interested..the place to go is my house in bangi =). let me know ya. - sue_gyrl@hotmail.com

sweet cravings said...

sueanne sunshine: oh really?? (-_-) yeay! hee.. erm, i byk je jupe yg silver nye.. if you have intention to rent it, bole je go thru all the links i have in the post.. thanks for dropping by dear! ;)

hidden.wing said...

dear, kat promosi kerja kahwin tadi nampak dulang ni...terus teringat kat u hehehe!

if not mistaken nasz no longer rent out her stuffs, but u can try ok :) alternatively, 4weddingku pun ade, tak sure gold or silver hehe.

frankly, i heart this dulang too :D

sweet cravings said...

wlt: ala.. comel je siap terigt kat i.. hehhe :P. dulang ni cantik.. tapi, i told my mom, len la nak business ls kawin, baru la berbaloi nak beli a whole new set kan? uhuk!

i tnya naz ari tu, but she didn't reply or she did replied tp ym i yg x betul.. huhu. x tanya pun balik.. :(

ih, yg wedding4u tu pun, i baru perasan.. nnt i check.. will update in here kalau dapat.. hehe ;)

Eliza said...

Hi, Tht type of dulang is available for silver n gold. Please contact me for info http://elizaelies.fotopages.com

AmyMizzunderstood said...

my dear mira..alolololo....mengapakah anda tidak bertanya pada saya??well pendapat saya..sewa dulang exclusive seperti itu costnya tak baloi kalau sewa sahaja..bek bg terus orang tu buat..!sebab for MG,if u guys buat guabahan dgn kita,we provide dulang n alas for free...dan boxes juga kami beri pinjam without any rental charges!! :) for u..i leh bagik discount la bucuk2..no prob punya..:)

sweet cravings said...

eliza: noted! :) thanks dear..

amy: amy.... sooka part yg diskaun tuh! hikhik (tersipu) :P tu la.. x berbaloi kan nak beli dulang je.. ok.. akan saya usulkan idea pada ibunda nanti.. :D thanks dear!

dialicious said...

mira.email u ape?

sher said...

Hi there,

Sorry for not replying any of your mails.
Been bz lately. I will only rent my things provided that tak ader hantaran orders using that particular dulang masa u nak pakai tue.

Prefer if u order terus with hantaran deco, far much cheaper.

For your info, i do have that gold dulang and also in silver. Each ader dlm 9 pieces as for now.

Black dulang pun available for rental.

Saper2 berminat resend your email plz.

Thanks a lot.

SHER ak.a Nasz
sher.design@yahoo.com