Wednesday, July 22, 2009

Bouquet DIY

I thought of sharing the DIY version of making your own wedding bouquet. I'm not sure how much it would cost if we simply buy the end product~ but, since my wedding will be held in persekitaran sebuah kampung, maka... haruslah susah untuk mendapatkan florist yang boleh menyediakan hand bouquet kan? Erk, ke... tak pernah tau ade servis sedemikian di kampung sendiri? hahahah.

But, I might just get some helping hand from my mom or cousin- just in case pengantin nanti bakal sibuk- kalah Barack Obama on his conference week. :P (Sorry, the new semester had just started- I'm getting super busy but, I need to update this blog because I have the social responsibility la kunon. Hahah)

So, ladies... I hope it'll help ;)


video

This video as taken from here :)


Till then, bye folks! ;)

13 comments:

hidden.wing said...

dear, i pun DIY my engagement bouquet, but bunganya sejenis je..if banyak jenis, confirm i fail hehe!

sweet cravings said...

wlt: ha'ah kan..? da la video ni pun satu jenis bunga je.. heheh. ok2, nnt i google kot2 ade yang utk mixed flowers & in cascade shape ke~ :D heheh

Sha Pattinson said...

ini akan menjadi inspirasi ku for diy utk bouquet ..camne ler kalau yg jenis2 bunga lak yer? nak buat DIY nih tatau la bole ke tak nih ..berangan je lebey ...

nURmALa mAZLan said...

heh~~`
kalau tgn ku la yg buat sendiri..
x kira la sejenis bunga atau berjenis²...sure x jadi..huhu~

Nurulhuda Abu Bakar said...

luv this & it is soo easy !!!! mmg plan nak cuba buat, tatau jd ke tak.. =)

hanim said...

hurm.. nk DIY gak la cmni.. nmpk cam sng..upah mak andam tmbh duit lg.. :(

sweet cravings said...

sha: yeah, my inspiration too!;)erk, kalau bunga berjenis2.. i lum jumpa pulak.. if i get to find one, i'll be sure to post it in here k? :)

mala: hahaa. bole je jadi.. lum try g.. :P mana tau pas ni awk bole jd vendor bridal bouquet pulak.. ;)

nurulhuda: i hope, it's as easy as it looks kan? hahah. xpe, roses bouquets are timeless. kalau ramai buat pun, i rasa.. it will still look okay.. don't you think? ;)

hanim:tu la..xpe, cube je dulu- try it with the cameron's roses yg murah.. ;) i know you can do it! you go girl! hee :)

anil lutaze said...

dear...nak DIY memang kena b4 hari majlis maybe 1 or 2 day before...kalau tak, x sempat ya ampon...kelam kabot gilerr...i semua benda yg i nak buat sndiri..semua trpksa pass kt org lain..sbb x smpt..

siap kena mrh2 lg..hehehe

gud luck myra darling!!

AmyMizzunderstood said...

heheh..sonok buat sendiri.. :)
amy juga DIY handbouquet sekarang ni even bukan freshflowers.. 50% siap!

sweet cravings said...

anil: tu la.. kena ade org lain yang bersemangat nak tolong men-DIY-kan lah ye? hehhe. baiklah. pengalaman anda sangat berguna. thanks anil dear!! ;)

amy: alaaaaa.. 50%? banyak tuuuuuu! haha. isk, xpe2.. usaha tangga kejayaan~ ;)

BuTtErFlyInFraMe said...

cara yang selamat..mari mengajar sepupu2 atau mak2 sedara yang boleh diharap untuk buat bouquet ni..just in case tak sempat buat, boleh suruh 'anak murid' buat...hohoo.. :)

Qis said...

i love roses! tp memandangkan i would wanna keep my solemnization bouquet forever, ~duhh~ i DIY guna artifcial flower je... dgn harapan nampak real. hehe. ;)

sweet cravings said...

butterflyinframe: dear, u bole save video ni- tunjukkan pada 'anak murid' sekalian.. heheh. insyAllah akan berjaya.. heheh :)

qis: bole je~ if you get to find almost real nye look of the artificial flowers... mmg sgt best la! boleh simpan sampai cicit kan? hehe. good idea jugak tu! ;)