Friday, August 28, 2009

I wish...

Earlier today:

Mr Fiance : "Sayang, tolong check hari bulan Islam untuk 31st Jan nanti...."
........................

He had already went to book the card printing for his side.
Ahaks!!
I thought I was fast! But I was totally wrong... heheh.


I wish to have an invitation card as simple as this~ No hard cover and all. Just a good quality- one-piece- of- paper will do just fine.

Sorry, I can't remember where I took this- but if you happen to know, please keep me updated cause I need to credit it to the owner~ kesian dia. hee :)




or this...

pic taken from here

Simple je kan? Siap ade bunga raya lagi. hehe. Kita sibuk nak bunga lain- :P hehe. Nak design sendiri, but I don't have much time and am not that talented either. Is there any free software (free je. yang bayar- tanak! hee) that I can use to make my life easier? ;)


Till then, later folks :)

12 comments:

syanaim said...

::sweet..nice choice::

Miss Shareeda said...

taste kita lebih kurang la..
i pun nak kad yang simple je..
nampak sweet kan..
goodluck dear..

k|ree said...

comel la kad camtu..comel sgt...
tapi,bila macam agak mahal..kita takleh la nak buat...kad kita pun 25sen je..hehehe...

sweet cravings said...

syanaim: hee, sweet kan? ;)

shareeda: simple & sweet is the way. hehe. thanks & good luck to you to dear! ;)

nadiah: heheh. comel kan? :P mahal ke? ari tnya- around 70-80 sen je. tp, tu brief nye la. tak tnya detail sgt. hehe. eh 23sen tu harga yg baik! sangat menguntungkan.. :)

sy pun tak nak spend byk sgt kat kad sbb my dad nak print 1.5K pcs. huhu. so, the most pun i bole spend 80 sen je kot. kalau dapat 20sen lagi baik! hahah

bitsANDpieces said...

exactly! hardcovers pon later org buang jugak , right? yea..those designs nampak sweet.

sweet cravings said...

bitsandpieces: YES! that's exactly what i mean! ;) thanks dear :)

k|ree said...

hurmm..sebab orang akan buang la..i tak buat yang mahal-mahal...

Nurulhuda|Adlie said...

1 piece mmg sangat ok, i plan pun mcm tu.. kalau mat salleh tu takde map, kita ni kalau nak letak map la ape la.. kene jugak beberapa page.. hehe

for tunang ni my collegue ada watkan kad saje2, postcard type.. mmg simple yet cantik..

Nurulhuda|Adlie said...

i pun tataula ada ke anything that can help us to design a card, i keje art academy, so far i tgk for a very simple card those lecturers can finish it within 20 minutes & using illustrator okay, pengsan i tgk.. hehe..

sweet cravings said...

nadiah: kalau org tak buang pun, i tetap nak buat yang murah. hehehe :P

nurulhuda: tu la, ade baca entry awak- tp.. x tunjuk cene. hehe. i thought map tepek je la belakang kad tu. huhu. illustrator eh? my couz pun br mention td.. tu la, nak try dule cene. thanks for the info dear :)

BuTtErFlyInFraMe said...

mira, setuju! sangat suka card yang simple tapi cunn...

btw, sebelah ur future hubby is on 31st eh? mine on 30th..hehehe :)

sweet cravings said...

alena: yup. mine pun on the 30th la yang.. see?- kenduri kita sama date kan? hehehe