Saturday, August 29, 2009

Nak jugak... :P

Nak jugak cam ni...

ade orang main bunga api lepas dinikahkan nanti...
dengan harapan, baju langsung tak terbakar. hehehehhe


Pic taken from here.


Till then, later folks! :)

Selamat Berbuka too! ;)

16 comments:

nad nazira said...

nak ke?? hehe..raye nih kumpul mercun ngn bunga api..hehe..

sweet cravings said...

nad nazira: mercun nnt, takut sendiri terperanjat beruk. bunga api is just nice la kot... hehe. tu la. nak kena cari supplier ni :P

tumbler biru said...

maybe you should go for main meriam buloh. gempak satu kampung OK. bukan setakat gempak, polis pun sure kejar you ngan zaky. kah kah :P

k|ree said...

urmm..mira, u kan orang melaka..orang melaka bukan memang ada main bunga api ke lepas akd nikah,lepas tue berarak utk malam berinai tue..?my sis, 2 2 pun ada bunga api..time kita je takde..hukhuk..sebab tak wat malam...

sweet cravings said...

mimi: ahaha. meriam buluh..? u nak tolong create it or i should call for nordin mat top? hahaha.

nadiah: eh, orang melaka mmg buat cenggitu eh? ahahah. asal i x tau eh? cheh. malu je. ok. maksudnye,my mom akan approve if i say- 'its tradition..' ;) thanks for reminding ;) ala, awk nikah la malam, baru leh ada bunga api skali :P

modusoperandi111209 said...

sy nikah petang.. mungkin pas smyg jumaat.. cane nk men bunga api.. cam best je bunyik ;(

sweet cravings said...

modusoperandi: hee, awk takde mlm berinai eh? xpe, bole je buat photoshoot mlm lps nikah tu nanti.. mesti cantik! ;)

k|ree said...

hehehe..siap nak malu...klaka je..yup..its tradition ,actually..hurmm..tak buat sebab nikah pagi terus nikah..mula,tunang nak buat kat rumah dia..tapi,tak jadi la kot...banyak nak pakai wang la..heheh..

sweet cravings said...

nadiah: banyak pakai wang eh? erk, kalau tapau budak2 masa nak raya ni sorang 5 batang- 10 org da ade 50. cukup la kot utk shoot beberapa keping gamba. hahha. ok. idea jahat. jagan ikut! :P

syanaim said...

::wak..anil masa wdding ader bunga api..cuba tanya dia..hihi..confirm meriah wedding awk nanti::

cikin said...

hehehe.. kalo mlm m'ti cantik kan..;)

k|ree said...

waa...ada niat nak copet orang punya ye...sabo je la..akak kita yang first pakai bunga api yang letak kat bawah tue...yg second pakai mercun plak...hehehe..cam best kan..wat la..sure kita dtg kenduri yang malam...huhuh...

sweet cravings said...

syanaim: oh ye? hee.. xperasan.

cikin: tu la, sbb background gelap- baru la nampak effect firework tu ;)

nadiah: heheh. hmm, rasa cam nak buat- tapi nak yg satu2 yg mcm dlm gamba ni~ hehe. sbb, xde pakar yg nak buatkan yg letak kat bawah tu :P

Sha Pattinson said...

kat melaka ada macam nih kan ..after nikah ..Anil dulu pon mcm tue kan ..uiss mesti meriah ..i pon nak jugak mcm tue bole tak???

sweet cravings said...

hehe. sha, boleh je. kita yang buat dia, bukan dia yang buat kita.. hehe :P

AmyMizzunderstood said...

bunga api??wahhh seronoknyaa...macam hari raya tau!best2!buat la