Monday, September 28, 2009

e- invitation

Out of nowhere; today... I suddenly decided to have an e-invitation to my wedding soon. (next to a proper card invitation and this is more for my family & friends who have accessed to the internet je la kot~ :P)


It's not a must tapi, suka... gatal! Heheh


I was thinking either to have a simple video clip or simply a slide- show. Obviously, we are out- of- budget to shoot and edit a video.. Nak buat sendiri boleh je. Provided, lagi setahun la baru boleh siap e-invitation tu, lepas tu la baru boleh kahwin. Heheh. Plus, malu la nak cakap in the video, nanti orang gelak kan kitorang! :P


So I was thinking.... just a simple slide- show will do la kot.

And guess what?!


I've found this in here and I think it's so cuteeeeee :)


The scrapbook idea! Okay, maybe korang dah terfikir but- knowing me, otak dah narrow down kat benda lain at the moment. So, I don't think that I can be creative AT ALL nasib baik ada la ada pertolongan keluarga Google. :P





and
and there are a few more pages that I've skipped..

Again, credits to this couple who've shared their ideas in this site!




Till then, later folks! :)

13 comments:

syanaim said...

::so cute..eh x terpikir plak nak buat mcm ni..good idea..hhihih::

sweet cravings said...

sya: heheh.. tu la.. ade terfikir few times. especially kalau kat fb- senang je. leh share je terus link. :)

hidden.wing said...
This comment has been removed by the author.
hidden.wing said...

agreed mira..we can easily spot couple yang awkward in video if they're the pemalu & not camera-friendly type. so slideshow is the safest! keep it short, simple and sweet..

i dont hv fb. but i want ur ecard jugak hehe!

sweet cravings said...

wlt: betul3 :P i'm camera shy.. tapi, still pics okay la kot compared to videos. so, slideshow it is then~
ala, xpe je xde fb..don't worry, i'll post one in here too. ;)

k|ree said...

cute la buat camtue...suka2...tak terpikir pun wat camtu...memang rajin betul mira m'google ye...

sweet cravings said...

nadiah, hee. kalau da keje mengadap laptop 20jam sehari, dia akan ter- automatic akan m'google. hehe

anil lutaze said...

alahai...kiut jek....

littlephia said...

comelnye.. erk, u ade masa ke nii?? hahahaha

**saje kacau u :P

sweet cravings said...

anil: hee. tuan tanah pun nak beragan jadi kiut mcm ni~ :P hehe

phia: hep. phia ni :P
hopefully by dec i da free sket. so, harap2 sempat la.. kalau tak, postpone la wedding. haahaha.

Reena said...

cute sgt..buat lah, nnt mesti menjadi trend... camery shy kena berlatih senyum banyak2 so nnt looks natural jek dlm gmbr :)
p.s wahhh hidden wing tak de FB ka? nowadays, auntie2 uncle2 pun dah join FB..

Sha Pattinson said...

ihihihihi what are technology!saper2 yg ada fb sila add saya hahahaha senang saya jemput nanti hiks

sweet cravings said...

reena: insyAllah buat if ada masa yg cukup ;)

sha: yeay, will spread the news through fb nnt, k? :P