Thursday, September 10, 2009

tak ada kena mengena~

Mode: I'm stressed, flippin' and serabai- with sooo many deadlines coming up and I'm nowhere in the wedding mode.


So I texted Mr Fiance, dengan ayat tersirat.
(Dengan harapan, he can keep me motivated and give me some dosage of kata- kata yang best...)


Me: "Sayang, I penat la. Rasa macam da pecut in the first 100 meters, sekarang rasa tak larat and nak stop, although lagi 30 meters je lagi nak habis. Faham tak...?"(with emoticons garu kepala & sedih)


A few minutes later...................




Mr Fiance: "You exercise ke? Usaha tangga kejayaan.... hehehehhe"





WTH??

Hahahahha.

Ok, you tak faham that I'm freaking stressed but, you've made me laughed. Histerically. Sorang- sorang.










Yes, I'm stressed but, am still happy kot. Alhamdulillah :)






Anyhow, I love this pic! :)




I can't remember where I took this pic from.. huhu.
But, kudos to the photographer! ;)





Till then, later folks~ :)
Selamat Berbuka.

15 comments:

khairulhaya said...

hahahhahh..

kelakar je ayat WTH kamu tu..sungguh x patut..

saje melawak je kot..hahah..sabar okey..mmg usaha tangga kejayaan:p

littlephia said...

honestly miera, lelaki mmg tak tau kiasan. all straight. duh.

geram kan? >.<

sweet cravings said...

khairulahya: ahaha. ntah. wth tu klua spontaneously sambil gelak bagai ntah ape. but, obviously, i wasn't exercising kan. :P


phia: tu la kan...? rasa nak cekik! tapi, we have to live with it la kot. mungkin ni lebih baik dari sweet-talker..? hahah. pasrah je la :P

Anonymous said...

agak comel reply ituu hehehe

beddyboo

k|ree said...

lelaki memang sukar paham kata kiasan...tapi, jawapan tunang anda..sangat kelakar..mst orang nye pun kelakar jg..

syanaim said...

::wah best lah jawapan tunang awk ni..bg relax sikit..huhuhuh::

hidden.wing said...

hahaha!

cute lah ur fiance mira :)

nurul aziyana said...

sabar..ckit jer lg tuh..preparing mmg mementkan tp bila dh dpt hasilnya sngt puas hati

BuTtErFlyInFraMe said...

mira...kenapa tanak teruskan je lagi 30meters tu..heheh

lelaki mmg camtu..tapi kadang2 dorang mungkin saja nak happy kan kita.. :)

jgn stress2 lagi ok..

AmyMizzunderstood said...

OMG!!hahaha...biasala..kalau tak de mr fiance yang kelakar mcm nih..tak meriah hidup kita...sumtimes diorang sebenarnya faham..but tak nk too serious once we talk bout serious matter..tu saja..hihih..coz my fiance pun kepala cam tu!faham ke tak i tak tau la

nad nazira said...

jawapan sengal memang best especially time kite tengah stress, kan..hehe

sweet cravings said...

beddyboo: hehe. comel la jugak :P

kiree: haha. dia mmg kelakar! sy bole gelak guling2 kalau dia buat lawak. :D

syanaim: ;) tu la..

wlt: haha. jawapan tu mmg cute.. tp, aceli.. rupa2nya.. mmg dia tak faham. :P

yana: huhu. harap2nya, cam tula.. :)

alena: nak teruskan, tp m'harap dia bole la kasi semangat~ rupa2 nye... hahah :P thanks dear.

amy: hahah. tu la. mesti ada kontra la kan? kalau 2-2 stress.. mau la lg stress. nasib baik la jugak dia tu yg lawak ada.. :)

nad: ye, betul! walaupun rasa nak je cekik dia masa tu~ :P

wahidayaakub said...

hehe kelakar je. laki2 kadang2 mmg camtu kot? whatevr we say, they take it literally. adoyai :p

tapi at least secara tak sengaja dia dah happy kan awak kan ;)

sweet cravings said...

wahida: tu la.. that's probably the nature of most men .. tu la, jawapan dia tu klakar. at least ada bahan lawak. heeh

fara said...

adoi..
lelaki mmg mcm tu..
tunang i pn spesis tu jgk :p