Friday, October 30, 2009

3 Months....??

3 months left.


Exactly....


Here's the bits of updates. ;)

Emak and Ayah dah bising on card printing. I've tried to work on my own design tapi, hampeh. Tu la, nak yang best je. Buat tak reti. Result? Print sajos dari pencarian Google- print, edit, dan jadikan itu contoh untuk di hantar print. Lain kali, sila jangan berimaginasi terlalu tinggi (Just a reminder for meself.. :P)



Did some following up with Nik Erwan, he's working on my baju nikah dengan pesanan penaja 'buat baju I cantik- cantik tau... nanti I recommend kat kawan- kawan..' Ni adalah trick yang mudah untuk memancing. Hasil? Tunggu hujung November katanya... :)


We are not going to do pre- wedding photo- shoot but, having a framed portraiture during our wedding is the plan. So, we have talked and discussed with our photographer, he said yes and, we'll be shooting for it by early January.


Baju reception, hampeh... I tak tanya-tanya pun. Sangat tenang betol buat masa ni. ;)


FYI, I haven't buy anything yet for my hantaran. Alasan, saya sibuk bagai Rosmah Mansur dan lebih. Hahha. Dan, saya tunggu sale. Sale pun tak tahu bila. En Tunang sudah membeli beberapa barangan beliau dengan jayanya- tanpa saya. (Sila tepuk tangan untuk beliau) :)



We've met the Pakcik canopy...dia datang rumah personally. Bagus. But me and my mom think its kindda expensive on having a VIP settings for freaking RM900. Mahal nak mati kan??? Padahal, stakat Arabian canopy with inlay, chandellier and kipas air tu je... Mahal nak mati. Ke, memang macam tu price dia? Haha. So, jawapnye, tak payah la VIP canopy. Duduk makan bawah pokok lagi best! ;) Makan ala- ala picnik kat bawah pokok sekeliling rumah secara rambang. Jimat! ;)

Macam ni... Best jugak kan?
Ayah, can we just give the guests some old- newspaper for them to sit under the trees...?? Bahahha. pic is from here



What else? Err, ntah. banyak je lagi tak buat.
Tapi, I just wanna get myself through dulu.


Till then, later folks! ;)



33 comments:

lenny said...

patut la muka dah macam rosmah.it finally makes sense now..

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Mira, about the card, u just draft on a paper using pencils or colour pancils, nnt suoh org kat kedai printing tu buatkan (dioranga da designer)... If tak puashati leh suruh dia betulkan... Should be no problem... Just my 5cents opinion. ::.

sweet cravings said...

lenny: aku tak buat botox ok. my cheeks are firmly in place without injections. and & pouty lips too. hahha


ka. adar: thanks so much akk!! :) ha'ah kan? mira susah2 la fikir camne nak design guna software bagai. kuang kuang kuang. but seriously akk, thanks so much!! ;) \(",)/

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Ur most welcome... Thats what i do for my invitation card too... Hehehehe!!! Finally I got what I want... wink!!! wink!!! wink!!! ::.

YuNyLoveSYou said...

hye! sama la kita~ barang hantaran apa pon tak buat lagik! just survey2~ atlis u dah tempah baju nikah~ i rasa i sewa je lah kot... hhuhu... mcm takde masa je... huaaa~ Give me some tips to be so TENANG mcm u...huhu...

nURmALa mAZLan said...

Yeay!!! Dah nak kahwin.. dulu mula² masuk sini u tgh cari pelamin =)

YOU CAN CALL ME : Miss X said...

yang, may i know , mane u dpt that 900 price canopy VIP? with banquet chair ke? honestly murah ok? i mintak 40 banquet chair bersarung, arabian canopy, underlay, chandelier, misty fan smue skali 1400 ok??!! oh please mail me contact number the canopy person yg bagi 900 tu.

BuTtErFlyInFraMe said...

900 for arabian canopy, inlay kipas and etc, i think its logic kot..sbb apa yg sy tau, nak buat inlay tu yg susah, thays why dorang charge mahal..agaknye lah.. :P sbb penah tnya kat tpt sy, utk canopy dan inlay shj, die nk charge 800 ..tapi sy pulak, utk setting segala dome, pinggan gelas sudu garpu on VIP tables, they gonna charge me RM1k..wallahh, yg tu i rasa mahal..hahahaha..4 meja je pun..

pasal wedding card, i baru je hntar printing..design sendiri..ade tulsian je pun..hehehe..yg lain2 tak pandai..now, i'm working hard siapkan envelope, sehari 1oopcs , buat bila balik keja..aiyarrkkk!!!

k|ree said...

waaa...lama nye tak update ye..
hehehe...nanti dah lepas kahwin..lagi la lama tak update..hehehe.. :)

AmyMizzunderstood said...

wahh duduk secara rambang katenyerrr...hahahaa..well lagi 3 bulan camtu jek lagi..samelahhh..huhuh takottt

littlephia said...

ermm... hurmmm.. hmmmph.. err.. uhuhuhu

aler mira, work harder!!! byk lagi nak buat tu!!

**sgt berguna ade "maid of honour" aka "p.a" at this time ;)

sweet cravings said...

k. adar: terima kasih sekali lagi ;)

yunylovesyou: nak tips tenang...?? hahha. pejam je mata. :P

mala: hak. da nak kawin, tapi ape pun tak siap! :P

miss X: yang, drop me ur mail sementara i get the contact from my dad.. btw, yu kat ne? my kenduri will be in melaka & so is the pakcik but, i think he caters around klang valley too. btw, 900 tu just the th- canopy excluding the dome & the table settings' stuffs. but, you can call him up tho~ ;)

alena: ok ke? heheh. kantoi tak buat research on canopies! :p btw, its excluding all the other settings laa.. tu, i lum menton nak fresh flowers bagai.. my dad tgh survey with a few other vendors.. will update soon.. :) btw, good luck with those envelops dear!! ;)

sweet cravings said...

nad: heheheh. tu la kan?? haih, ntah la.. skrng ni harap, semuanya akan ok.. huhu

amy: amy! awk dah lagi maju laaa.. tak yah nak takut sgt.. you've done a lot of great things and saya sgt la jeles. hehehe. :P sgt gigih and atim ade je to do things with you. :p best je.. da la ni 2st wedding in my family so, agak kelam kabut gak la.. wish me luch & dapat kejar amy soon k? hihih

sweet cravings said...

phia: huhu. tak dan je rasa nak work harder. penat buat kerja je, tido. hehe. P.A. best gak.. tapi masalahnye, dia pun busy.. haih... ntah la.. harap2 dapat momentum tu balik in next 2 weeks ;)

Qis said...

mira! good to hear from you! ok lah tu, dah byk progress... just maintain the calmness... u'll be fine, dear.

sweet cravings said...

qis: oh my virtual duo! erk.. ok eh? hee, actually, thgs are taking its place slowly sbb kunon2 da buat prior research. (eceh, nak tenangkan hati sendiri) nway, thanks dear. keep on posting more info- sorry i have been quiet lately but, i read ur's & oth b2b updates regularly... ;)

farhanna said...

mira nk tnya.. mira nya photogrpher 4 pre wedding ngn sape ye?

sweet cravings said...

fara: yang, saya ambil dgn shazli- he's our wedding photographer jugak.. igt x in my last post on photographers..? link dia ada kat situ.. nway, i'll update the info ye? :)

bitsANDpieces said...

hehehe..sangat relax ye. hm..my engagement this december-i have yet to call my designer tanye baju dah siap ke belom..hm..merisik in less than 3 weeks...and i have yet to choose any ring..heh...takpe, masih sempat lagi :P

ah, cant wait for ur wedding..jgn lupe jemput :P

sweet cravings said...

bits&pieces: heee.. cakap je rileks. dlm hati, the heart beats are beating faster. :p nway, sempat je utk merisik & tunang tu. i've made my prep for the day in less than a month... but the thing is, keep on researching...:)

it'll be useful for ur engagement, mana yg silap or kurang, you can try to implement in ur wedding. like me, actually.. i did my homework ever since we've decided to tie the knot.. so, that could be the reason i bole lay back jugak la skrng. ;)

nad nazira said...

mira..gud luck buat prep..cepattt buat kad..hehe..

sweet cravings said...

nad, thanks dear.. ye2.. saya sedang berusaha ni! :p

hidden.wing said...

mira, arabian canopy rm250..with table setting and without inlay& no chair cover usually can get rm350..add inlay around rm100..complete set with butterfly scallop rm500-rm550..

looking at your rm900 price, hmm takkan yg selebihnya for mist fan & chandelier eh..further u said belum masuk kerusi meja kan tu..

hmm, dulu i selalu benchmark this site..dapat mcm ni pun i dah satisfied for rombongan pengantin hehehe :D

http://sewakhemah.blogspot.com/2009/01/pakej-perkahwinan-20082009-vip-arabian.html

sweet cravings said...

wlt: dear.. tu la, i remember your entry on canopy tu.. at 1st, i tak perasan gak but it happened that i terbuka rasswedding's blog:

20' x 20' ,40unit plastic chair with cover & ribbon,
under layer,butterfly scallop,5 unit round table & cover
lighting & ceiling fan. = 550

tu la, takkan la mark up 350 just for the sake of chandelier & that mist fan kan...?? hee.. nway, we'll have to revise on that la. see what other vendors can offer.. thanks dear! :)

k|ree said...

insyaAllah,sume akan okie..dun worry ye dear...

fira said...

halo..it has been a while, lame tak singgah blog u, as matter of fact, dah lame tak mengular di alam maya..maken busy lak..haih~ :(...my card is ready, how can i pass it to u? my parents are in melaka, distributing invites, maybe can selit yours tu, but what's ur address?..email me yah, firazul@gmail.com..

btw, 900rm for vip canopy?..aiyok, tu kl price ke melaka price? got from kak anne, tak sampai rm500 pun...rm280 je rasenye, kalau campur underlayer bla bla bla, add up rm100 je.

anyway, dun forget to mail me with ur address!

toodles!

sweet cravings said...

nad: thanks yang :)

fira: yeay! thanks for dropping by dear. yup, am super busy too and within this month i'll still be busy. huhuhu. that 1, melaka price la yang. expensive kan? huhuh. xpela, will update soon on other vendors perhaps.

nway, am excited to receive ur card. i'll mail u my home add k? thanks dear! :)

anil lutaze said...

hi myra...finally tggl 3 months..hehehe... urm..yg psl kanopi tu mngkin little bit mahal sket kot.

time i dulu, kamal bg arabic kanopi, meja bulat, chair with cover& ribbon, centrepiece cipotit, scallop, lelangit and kipas air about rm700..

and kalau rm900 tu mahallah rasernyer

sweet cravings said...

anil: dear, skrng less than 3 mths. huhu. scary gile. tu la.. agak mahal gak harga tu and kitorang still cari kot2 yg bole kasi lg murah. hehe :P btw, canopi tetamu kat rumah awk tu sgt best sbb dia jadi mcm 'mini dewan'. :)

dialicious said...

mira..kat KL RM900 boleh dpt transparent canopy with a complete sarung ribbon tp plastik chair,scallop&mistfan and fairylightssss..wuhu!heheh
wa..3 mths left?gudluck darlin!
erm..nik erwan tu..u kene push tau byk2 kali.huhuhu

Fuchsia said...

aa tarikh kawin kite mcm sebelah-sebelah je ni kan ^-^

sweet cravings said...

diah: hee..tu la.. i perasan in ur comment in wlt's post earlier. tu la yg i rasa 900 tu freakingly expensive utk yg biasa je tu.. huhu. btw, nnt i push nik. :p thanks for reminding diah! :)


fushia: oh really? :) hee.. tak lama je lagi kan? huk.

Sha Pattinson said...

3 bulan tue lama lagik ..ari tu i bole lagi relax2. aper pun gud luck~~