Tuesday, December 29, 2009

sentap!

Okay, dah tak sentap sangat...
but, more of sedih and disappointed.

My baju nikah yang telah dihantar pada dia since end of April kelmarin,
masih tak nampak bayang.
Not even a bit!
Tiga
kali postpone the meet-ups. Ok, Diah did warned me pasal baju siap lambat...
I was prepared for that.
But not 10th January 2010 for my 1st fitting!!!!!!!!


20 days away from the actual date?
kau gile ke, hape????


I pun boleh gile la cam ni.
You pissed me off!
Sumpah!
After this 3rd time- of excuses...
you texted me without rasa guilty pun.


Aku nak nikah sekali je seumur hidup la..
bukan tiap2 tahun macam hari raya.


But, after consultation with Diah (his previous client),
I think I'll wait.
I think laaa. tak tau nak buat ape.
Rasa bodoh sekejap.



Fine. 10th January- it is.




14 comments:

littlephia said...

perghhhh miera. that's so crucial.. if that case u hv to folo up constantly...

no choice!

BuTtErFlyInFraMe said...

sumpah bengang ok!! geram kan?? i dulu pun mcm tu...6bulan baru nak siap. haihh..sabar je lah mira eh.. but for 1st fitting about 20days before actual its totally crazy..kalau baju tu siap perfect ok la, no worries..but mcm mn kalau kena buat alteration ke kan..huhuu

papepun sabar eh dear!

Nariko said...

pester him .. biar dia tau sense if urgency sket.. isy.. isy.. i pun tak suka last min job!

AmyMizzunderstood said...

owh..ok..rasa2 mcm tau siapa..maybe dia bz..but then tak leh buat customer mcm ni..okeh?mira bawak bersabar

NahWaL said...

adoi, lambatnyd fitting yang. doa banyak2 ye, insyaAllah it would turn out perfectly..

anil lutaze said...

duhh...sian u...hrp bersabar k..

hidden.wing said...

mira...u scared me..i belum tempah my baju...gulps

p/s : email pls! nak collect address.. :)

dialicious said...

owh dearrr!take it easy..(mcm x sesuai je kan;p)
20 days away tu sgt ok lagi for him..huhuh..my fren yg aniza tu 1st fitting one week away n collected her dress like betol2 the day before..dun worry..it will turn out nice :)..most upcoming designers ade sikap camni la..xpaham betolkan

Cik Belle said...

20days before the actual date. sungguh giler. am praying for the best! sabar banyak2..

naddynad said...

isk leceh betul!!
mcm nak minta sedekah pulak!!

kesian u....mesti alasan yang berkali2 si dia membuatkan u tak tido lena...

Arina Fatem Abd Malik said...

Hey girl,
dont b too sentap ya (thou kalo i at ur place agak bengang gak). Niway, salam perkenalan. i guess i akan keep in touch with u since u oso one of d melakaian bride. plus apparently we re having d same vendors..sy sgt laa memerlukan opinion n suggestion esp vendors area melaka..let me know if u kenal othr melakaian too. I want to link them :) thnnks babe

bitsANDpieces said...

er.it happened to me.doesnt matter dia itu well known atau tidak. i gave dia(the one i hired) my kain in June only boleh fiting in December..6 inches lebih besar.hm.and mase tunang baju masih besar. enuff said.

seriously u have to constantly call DIA.

Sha Pattinson said...

semuanya akan jadi okay dun worry lama tue buat preparation mesti okay punya don't worry!!! all the best ok

harzharun said...

owhhh...ini lah yg wat i fobia nak tmph bj ni!!!!!..dah la pengalaman buruk ms tunang hr tu..